שמו של הכפר האמפי מקורו במילה פאמפה זהו שמו הקדום של נהר הטונגבהדרה. זהו גם שמה של האלה פאמפה, אשר על פי סיפורי המיתולוגיה ההודית נישאה ממש כאן לאל שיווה. האגדה מספרת כי לפני נישואיהם ישב שיווה על גבעת המאקוטה ונכנס למדיטציה עמוקה. קאמה אל האהבה הפריע לשיווה בזמן במדיטציה ובכך עורר את חמתו. אש הזעם יצאה מן העין השלישית של שיווה והרגה את קאמה. אחרי שאלת התשוקה התחננה על חייו של קאמה הסכים שיווה לסלוח לו ולהשיב אותו לחיים, אך רק כדמות מיתולוגית, ולא כיישות פיזית.
ביום נישואיהם של שיווה ופאמפה המטירו האלים זהב רב מן השמיים אל המקום הנקרא היום גבעת המאטוקה שפירושה המילולי זהב מן השמים.
סיפור זה וסיפורי מיתולוגיה רבים שזורים בשמו של המקום המיוחד הזה. יחד עם זאת לאחר נפילת האימפריה הגדולה, ולאחר שהמקדשים והארמונות נבזזו עד תום, נשכח המקום ונראה שהטבע מסביב החל לכסות את האמפי. היא נותרה נטושה במשך שנים רבות.
העניין הרב בהאמפי וגדולתה שבו אליה דווקא בימי המנדט הבריטי כאשר ארכיאולוג בריטי החל לחקור את המבנים המיוחדים והמקדשים.
נראה כי הארכיטקטורה שהצליחו בני אימפריית ויג’איאנגר ליצור היא שילוב מעניין בין הארכיטקטורה ההינדית המסורתית ובין הארכיטקטורה המוסלמית, יחד עם אלמנטים ממדינות וסגנונות רבים באזור כגון הטאמילים ועוד. גם מערכות ההשקיה העתיקות שנמצאו מעידות על התקדמותה של האימפריה מבחינה ארכיטקטונית ועל הנדסה מפותחת.
התנאים הגיאוגרפים באזור יצרו נוף סלעי מרתק המשרה תחושה של עולם אחר. מטפסי סלעים רבים מגיעים לכאן בשנים האחרונות מכל רחבי העולם בשל ההיצע הרב של סלעים בצורות וגדלים שונים ומעניינים.