אוכל

ששואלים את רוב האנשים לגבי האוכל בהודו התשובה תהיה: “הוא חריף ועושה כאבי בטן…” לגבי החריף, גם שמבקשים בהודו מנה לא חריפה היא מגיעה חריפה…אולי טיפה פחות, לעניין כאבי הבטן וקלקולי קיבה, אם אוכלים במסעדות ודוכני רחוב שיש בהם תנועה של סועדים ומקפידים לשתות מים מינרליים, אפשר להימנע…

הטעמים של הודו

כמו הטיול בהודו כך האוכל בתת היבשת, מסעיר ונותן לכל החושים שלנו לעבוד…

המטבח ההודי מגוון ועשיר כל כך בשל, גודלה של הודו והמאפיינים השונים, תרבותיים וגיאוגרפים שיש לכל אזור, ובשל ההיסטוריה של תת היבשת ההודית שהזמינה אליה מאכלים שהגיעו עם הסוחרים , המבקרים והכובשים שהגיעו להודו והשאירו את חותמם.

חלק גדול מההינדים (מאמיני ההינדואיזם, הדת הגדולה בהודו), הבודהיסטים והג’יינים בהודו  צמחוניים, מה שהופך את הודו לגן עדן לצמחוניים, ניתן להנות ממנות צמחוניות מאוד מגוונות וממסעדות צמחוניות רבות שלרוב יתבססו על קטניות, ירקות, פירות, תבלינים ובנוסף לכך גם גהי וגבינות.

מה שמייחד את הבישול ההודי הוא המגוון הגדול של התבלינים כבסיס לתבשיל, תבלינים המעובדים בכל פעם בצורה שונה. בתבשילים מסוימים התבלינים נטחנים לאבקה ומדוללים במים או שמן, ולפעמים התבלינים נקלים על המחבת כשהם שלמים בטרם הכנת התבשיל עצמו.

האוכל בהודו על קצה המזלג:

לחמים (רוטי)

צ’פאטי: הלחם הכי נפוץ והכי פופולארי בהודו, רק קמח ומים, ללא התפחה כלל, הלחם מחומם על מחבת פח או ברזל ואז נצרב קלות על אש גלויה.

נאן: פיתה מוצקה גדולה וטעימה, מזכירה את הלאפה או הפיתה העיראקית, בנאן יש שימוש בשמרים והוא מותפח מעט, את הנאן מכינים בתנור חימר או לבניםוהוא מגיע נקי או במילוי של גבינה שום ועוד…

פאראנטה (בדרום פארוטה): ארוחת הבוקר הפופולארית בהודו, לחובבי המטוגן והחריף בבוקר, דפי בצק דקיקים שמסודרים בשכבות ובינהן מחית תפוחי אדמה, מטוגן על מחבת ומזכיר מלאווח

פורי: כדורי בצק נפוחים שדומים לכדורי טניס, גם כאן מדובר על ארוחת הבוקר ההודית הטיפוסית, מטוגף בשמן עמוק עמוק ומוגש עם רטבים ותבשילים חריפים.

איפה אוכלים?

דהאבות, מסעדות הפועלים המקומיות, מגישות אוכל מוכן וטרי, תמיד עמוס בסועדים, אפשר לנסות לאכול ביד ימין כמו המקומיים או לבקש סכום…

מסעדות של אוכל מקומי הודי וגם מסעדות שמגישות מנות שלא מהמטבח ההודי נוכל למצוא בכל מקום בהודו ברמות שונות, כאן מומלץ לבקר בתנאי שיש תנועה, בערים הגדולות ובבתי המלון המפוארים ניתן למצוא מסעדות שף ומסעדות יוקרה לאניני הטעם.

הצמחוניים ימצאו את מבוקשם במסעדות שעל השלט שלהן יש נקודה ירוקה, סימון מוסכם בהודו לאוכל ומוצרים צמחוניים.

אורז

לפעמים הטאלי מוגשת כמנה ללא הגבלה, ועד שתעצרו את המלצר הוא יגיש לכם עוד ועוד…

מנות אורז נוספות:

דאל באט: אורז לבן יחד עם תבשיל קטניות חם, מנה שפופולארית במיוחד בצפון הודו ובנפאל, פשוטה וזולה.

אידלי: עוד ארוחת בוקר נפוצה, בעיקר בדרום הודו, קציצות אורז מאודות, מוגש כמובן עם רוטב חריף.

אורז בריאני: אורז עשיר בטעמים ותוספות, עם ירקות מטוגנים, צמחוני או בשרי.

שתייה

עוד תה מיוחד, תה בזיליקום, זהו תה מבזיליקום מזן מיוחד שגדל בהודו.

משקה טעים ופופולארי נוסף הוא הלאסי, יוגורט שמוקצף ומוגש עם או בלי סוכר, וניתן לקבל אותו עם מגוון פירות…מנגו, בננה ועוד…

בדרום הודו יש משקה מתקתק מחלב שקדים ששמו בדאם מילק תתקלו במשקה הצהוב בדאם מילק.

טיולי אוכל לדוגמא

טיול להימלאיה הירוקה – 14 לילות

טיול לאזור הכי ירוק של ההימלאיה, נהר הגנגס וההינדואיזם ברישיקש, טיולים רגליים בעמק בנג'ר, הבודהיזם בדהרמסלה והסיקים באמריצר.

דרום הודו קלאסי – 15 לילות

טיול קלאסי לדרום הודו, הטקסים במקדשיה העתיקים של טאמיל נאדו, מטעי התה, ניחוח התבלינים ותעלות המים של קרלה.

הודו שלא הכרת

לתכנון הטיול הבא שלך
צור/צרי קשר