fbpx

טיול להודו הקלאסית

טיול בהתאמה אישית לדלהי, טאג׳ מאהל, אמריצר, ורנסי, רג׳סטאן ורישיקש

לתכנון הטיול הבא שלכם צרו קשר

• 15 שנה ניסיון • יותר מ 1000 מטיילים
• התאמה 100% לצרכים שלכם

מטיילים ממליצים

זה מה שהמטיילים שלנו אומרים עלינו

טיול עצמאי – איך זה עובד?

1. יצירת קשר

צרו קשר או מלאו את הטופס ונתחיל לתכנן את הטיול הבא שלכם.

2. היכרות ואפיון

נכיר אתכם, נשוחח בטלפון ונאפיין ביחד את טיול החלומות.

3. הכנת הצעה

נכין לכם הצעה לטיול מותאם באופן אישי לחלומות ולתקציב שלכם.

4. פגישת תדרוך

הגיע הזמן שניפגש! נפתח מפות ונענה על כל השאלות...

5. יציאה לטיול

אתם מטיילים ואנחנו מלווים אתכם לאורך כל הדרך 24/7, בכל פניה.

“מי יודע, אפשר שברגע זה נולד אל חדש בהודו…”

(עזריאל קרליבך, מתוך “הודו יומן דרכים”).

ערים גדושות, שווקים סואנים וצבעוניים, מדיפי ריחות תבלינים וכמובן פרות. ארמונות פאר, מבצרים ובתי אחוזה, ארכיטקטורה מרשימה ואמנות, מלונות בוטיק וספא, לינה במאהלים מפוארים בלב המדבר, העיר ורנסי הקדושה, המקדשים הארוטיים בקג’רהו, מדינת המהרג’ות ראג’יסטאן, הטאג’ מהאל… כל אלה ועוד תפגשו בטיולים שלנו להודו הקלאסית.

בטיול בהודו הקלאסית נבקר במישורי הודו (המישור ההינדו-גנגטי / אזור חמשת הנהרות), שם מתרכזת רוב אוכלוסיית הודו העצומה.

צפון הודו >
הודו הקלאסית
דרום הודו >

טיולים להודו הקלאסית

ארץ המהרג’ות ורישיקש – 13 לילות

טיול לצפון - מרכז הודו המשלב ביקור במקומות קלאסיים ומוכרים לצד מקומות אותנטיים ומיוחדים, נבקר במדינת ראג'יסטאן וברישיקש הקדושה.

הטיול היוקרתי – 14 לילות

טיול של פעם בחיים לאוהבי הפינוקים, לינה בארמונות עוצרי נשימה - טיול מושקע במיוחד לרג'סטאן וסיום במלון ספא הררי למרגלות ההימלאיה.

אנו מתמחים בתפירת טיול עצמאי להודו הקלאסית. נבנה יחד איתכם מסלול מיוחד, בפגישה אישית נכין אתכם לטיול ונשיב על כל השאלות… נכין תיק טיול עם מפות ומידע כללי ונקודתי על הודו והאתרים שתפגשו. נתאם עבורכם את כל סידורי הקרקע – הלינה, התחבורה וההדרכה בטיול. יתלוו אליכם מדריכים מקומיים דוברי אנגלית מעולה, מומחים לאזור. הליווי והשרות בהודו יינתנו החל משדה התעופה בנחיתתכם ועד לסיום הטיול והכל בקשר מתמיד איתנו בארץ…

העונה המומלצת לביקור בהודו הקלאסית היא מספטמבר ועד אפריל. בתקופה זו מזג האויר קריר יחסית וגשמי המונסון כבר פסקו.

בטיול להודו הקלאסית נתנייד ברכב פרטי מרווח וחדיש, בסמטאות הערים נעזר בריקשה ובשביל החוויה נתנסה גם ברכבת נוחה ומהירה

הודו הקלאסית מגוונת מאוד באפשרויות הלינה, לצד המלונות המודרניים ניתן לשלב לינה במבצרים וארמונות מהראג’ה עתיקים שהוסבו למלונות מורשת מיוחדים, לינה באוהלים מפוארים בלב המדבר, ומלונות יוקרתיים ברמה הגבוהה ביותר.

הקדושה בהודו היא עניין יומיומי, והנהר הקדוש ביותר נהר הגנגס, הוא מוקד לפעילות בלתי פוסקת. בביקור בהודו הקלאסית נתרשם מן הנשים הכובסות, הטבילות המטהרות, טקסי תפילה והגשת מנחות לנהר, טקסי הנישואין ושריפת הגופות המתרחשים כולם לגדותיו ובתוך מימיו של הנהר האהוב.

באזור המישור ההינדו גנגטי הקיץ חם ואפילו לוהט. בחודשים מאי ועד ספטמבר הטמפרטורות מגיעות עד ל °40 ואפילו °50.
לאחר מכן מגיעה העונה הקרירה. החל מאמצע ספטמבר ועד סוף מרץ. זוהי העונה המקבילה לחורף אצלנו אך היא יבשה ובתקופה זו לא יורד גשם. זוהי העונה המומלצת לביקור בהודו הקלאסית. העונה הגשומה בהודו הקלאסית היא בחודשים יולי ועד סוף אוגוסט. בעונה הזו יורדים גשמי המונסון כמעט מדי יום.

מקומות נבחרים בהודו הקלאסית

הודו הקלאסית הוא האזור המתוייר ביותר בהודו – רישיקש, דלהי, אגרה, ורנאסי ומדינת רג’סטאן מושכות אליהן מדי שנה עשרות אלפי תיירים מכל העולם.

דלהי

שושלות ואימפריות קמו ונפלו בהודו בכלל ובדלהי בפרט, וההיסטוריה הותירה את חותמה בדלהי. גם הקדמה הביאה איתה רוח חדשה אל העיר והעירבוב בין השתיים הופך אותה למקום מרתק ומגוון מאין כמותו.

העיר מחולקת לשני חלקים, העיר העתיקה  OLD DELHI עשירה באתרים היסטוריים, מקדשים, מבצרים וארמונות. רחובות צרים וסמטאות עתיקות בהן הילכו שליטים, קדושים ואנשים פשוטים מאות רבות של שנים.

העיר החדשה NEW DELHI נבנתה בידי הבריטים כמוקד השלטון של האימפריה והיא עשירה במבנים קולוניאלים, שווקים חדשים ואף מפוארים גנים ורחובות סואנים.

אגרה

הטאג’ מאהל, מבנה מרהיב ומרשים הוא ללא ספק המעשה הגדול, המרשים והיקר ביותר בעולם שנעשה מאהבה. זוהי אחוזת קבר עצומה אשר בנה הקיסר המוגולי שאח’ ג’אהן לאשתו האהובה מומטאז. הייתה זו אשתו השנייה, אשר מתה בשעת לידה בשנת 1631. מותה הכה את הקיסר בשברון לב, ומסופר כי שערו הלבין בין לילה.
את הטאג’ בנו כ-20,000 פועלים. עם סיום הבנייה דאג הקיסר לכרות חלק מכף ידו של כל פועל, וזאת על מנת שלא יוכלו לעולם לשחזר את עבודתם ולבנות מבנה שכזה.
הטאג’ מאהל הוא הסיבה שלשמה מגיעים תיירים רבים כל כך אל אגרה, אך ישנם עוד מספר אתרים מעניינים בעיר כולם מתקופת האימפריה המוגולית אשר הותירה בהודו כולה מונומנטים אדירים ומרשימים.

אמריצר

המקדש הסיקי הוא מקום משכנו של הספר הקדוש לדת הסיקית, שם הוא ישן בלילה במיטתו, כן כן, ממש מיטה מיוחדת לספר, ושם מקריאים ממנו הכהנים במשך היום פסוקים קדושים בשירה ובליווי מוסיקה.

נאמר כי הכיפה העליונה של המקדש מצופה בכ-750 ק”ג של זהב טהור. היא מעוצבת כפרח לוטוס הפוך הפונה אל הקרקע, ובכך מסמלת את מעורבותם של הסיקים בחיים ובבעיות בעולם הזה. המקדש מעוצב בשילוב אמנות הינדית ומוסלמית.

פן נוסף ומרכזי בדת הסיקית הוא הכנסת האורחים ובמקדש הזהב, כמו בכל מקדש סיקי ישנו חדר אוכל רחב ידיים ומטבח גדול בערוכים לקבלת קהל. כל אורח במקדש מוזמן לסעוד את נפשו ולנוח בין כתליו, ללא הבדל דת גזע ומין. הצצה למטבח העצום של מקדש הזהב חושפת סירי ענק אשר כאילו נלקחו מאגדות על נפילים וענקים בהם מתבשלים מטעמים עם ניחוחות משכרים של המטבח ההודי.

ורנסאי

כל ילד בתת היבשת ההודית גדל על סיפורים אודות העיר ורנאסי ומפתח שאיפה להגיע אל העיר, גם אם מדובר על מרחק של אלפי ק”מ והשקעה כספית רבה. אותו הילד או הילדה יגיעו בהמשך חייהם לורנאסי, גם אם יעשו זאת ברגל כאקט של סגפנות. חלקם יגיעו בעודם בחיים וחלקם לאחר מותם באמצעות קרוביהם אשר יביאו את אפרם לגנגס.

לפי המיתולוגיה ההודית זורם הנהר בכל שלושת העולמות – בשמים, בארץ ובעולם שמתחת. הוא מתחיל את דרכו בשמיים ומשם זורם לארץ. האלה גנגה, אשר על שמה קרוי הנהר, שוכנת בתוכו. היא רצתה בזעמה הרב להציף את העולם ובעודה מתחילה לעשות כן הציל האל שיווה את העולם כאשר בלם את המים בתוך שערות ראשו. מתוך השיער, אותן ראסטות של שיווה, החל הנהר לזרום על הארץ ברוגע.

במציאות הלא מיתולוגית נובע נהר הגנגס מקרחוני עד בפסגות ההימלאיה, גבוה מעל העיר רישיקש. הנהר ממשיך בדרכו מזרחה אל עבר האוקיינוס ההודי אליו הוא נשפך.

בביקור בורנאסי נתרשם מן הפעילות השוקקת המתרחשת לגדות הנהר ובתוכו. פעילות יומיומית – רחצה, כביסה ושחיה, ופעילות דתית – טבילות היטהרות, שריפת גופות וטקסי הודייה לאלת הנהר, מתקיימים יחד זה לצד זה בתוך הנהר אשר מימיו לוקחים אליהם את שלל הריחות של המאמינים הסוגדים לו.

נבקר גם בסמטאות העיר העתיקה הצפופות ובמקדשים העתיקים.

רג׳סטאן

תושביה המקוריים של המדינה הם שבטים לוחמים – ראג’פוטים, אשר שמם ותעוזתם נודעו למרחקים. והשליטים  הבלתי מעורערים – המהרג’ות אשר עושרם הרב נודע לא פחות, וניכר במבנים והאתרים המרשימים אשר הותירו אחריהם.

החיים פה נוהלו על-פי קודים של כבוד וגאווה, אשר היו לרוב חשובים יותר מהחיים עצמם. לא פעם היו מקרים של התאבדות המונית של עיר או מחוז שלמים רק כדי לשמור על כבודם ולא להיהרג  על-ידי האויב.

בביקור ברג’סטאן נבקר בערים ועיירות קסומות, בארמונות פאר נטושים, חלקם הפכו לבתי מלון מפוארים, נצא לטיולי  ג’יפים בדיונות החול של מדבר טאר רחב הידיים ונפגוש שבטים וקהילות רג’סטאנים המנהלות סגנונות חיים כפריים יחודיים.

רישיקש

רישיקש שוכנת על גדות הגנגס, בנקודה בה הנהר הקדוש יורד מן ההרים אל המישור. בנקודה זו הנהר עדיין אינו מזוהם והמים צלולים ואלפי עולי רגל מגיעים לכאן לטבילה בנהר הקדוש, ומכאן ממשיכים הלאה בדרכם אל מקורות הגנגס במעיין מסע היטהרות.

גם כאן, כאשר מדברים על רישיקש ה”תיירותית” מדברים למעשה על שני אזורים כפריים שנמצאים בקרבת העיר עצמה ראם-ג’ולה ולקשמן-ג’ולה.

רישיקש מושכת אליה גם תרמילאים רבים אשר מגיעים לכאן לתרגל יוגה ומדיטציה בשלל האשראמים המצויים בעיר.

בסביבות רישיקש ישנם מסלולי הליכה מקסימים בטבע. ניתן לבקר באשראמים ומקדשים, לתרגל יוגה ומדיטציה ואף ללמוד מוסיקה ממאסטרים מקומיים.

לתכנון הטיול הבא שלך
צור/צרי קשר